NISJE

Het NISJE heeft een expositie-functie voor (verschil)makers, in de meest brede zin van het woord. Voor alle bewoners van Bos & Lommer en elke toevallige voorbijganger.
Het NISJE gaat over verbeelding en mee-maken.

3. Eye.Wrote x Nisje Roelantstraat 10

Eind januari 2021 zal Eye.Wrote speciaal voor deze ruimte een expo maken. Bekijk hier vast wat ze maakt.
Of volg Roelantstraat10 op Facebook of Instagram om het hele proces te volgen.

Eerdere expo’s:

2.“DE EETBARE STAD”

Vanaf 27 juli 2020 hingen er in het Nisje de expo “De Eetbare Stad” van Sofie Blom. Je kon de expo van buiten bekijken, maar ook van binnen.

Sofie is stadslandbouwer bij CityPlot. In “De Eetbare Stad” laat ze op een aantal manieren zien hoe planten eetbaar zijn en hoe we ze verschillend gebruiken. Bij elke plant heeft ze een verhaal. We gebruiken planten als kruid, medicijn of basis voor salade. We gebruiken de blad of juist de wortel. We eten het rauw of juist gekookt, vers of gedroogd.

WILDPLUKWANDELING
Woensdag 2 september, 14.00-15.30, start: Roelantstraat 10.
Er zijn veel planten om ons heen waarvan we niet eens weten dat je ze kunt eten. Om die reden organiseren we 2 september een wildplukwandeling in het Erasmuspark, in samenwerking van Mirjam Aalbers van EarthLab, Wachterliedplantsoen.

VERHALEN UIT BOLO
Uit haar werk weet Sofie dat iedereen wel iets kan vertellen over welke planten ze eten en hoe. Als je even doorvraagt of een aantal voorbeelden geeft komen we vaak met eigen verhalen over wat je gebruikt, hoe en waarvoor. Wat lekker is, wat gezond en waar het goed voor is. Maar we staan er vaak niet bij stil dat we dit weten.
Daarom verzamelen we een aantal verhalen van BoLo-ers. Wil jij delen welke plant je eet, hoe en waarvoor? Schrijf het hieronder kort op of kom langs op Roelantstraat 10.
De verzamelde verhalen zijn hier allemaal terug te lezen en bundelen we in een klein boekje.

ZADEN-&KRUIDENRUILBEURS
Zondag 18 oktober 14.00-17.00, picknicktafels Erasmuspark, gratis.
We sluiten de expo-periode af met een zaden&kruiden-ruilbeurs op zondag 2 oktober. Hier kan iedereen zaden en kruiden komen brengen of halen, zodat we de Eetbare Stad blijven doorgeven.

NB. alle geplande activiteiten worden binnen de dan geldende corona-regels gegeven en zo nodig aangepast.

Volg Roelantstraat10 op Facebook of Instagram om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Of laat je mailadres hieronder achter.

STUUR HIER JE PLANTEN-VERHAAL IN

    1. “DIARAAMPJES IN KALME CHAOS

    Vanaf 23 januari 2020 hingen er 50 linoleumdrukken in diaraampjes van Edith Brouwer in het NISJE. Deze expo was onderdeel van haar project om 500 linoleumdrukken in diaraampjes te laten zien in haar Atelier Open, eind februari.

    Lees hier alles over haar project en de eindexpositie eind februari waar alle 500 diaraampjes te zien: https://www.atelieropen.nl/